Súčasný medzinárodný terorizmus - Šmihula, Daniel
Terorizmus ako istý druh nekonvenčnej asymetrickej vojny. Terorizmus - zbraň slabých. Faktory zvyšujúce nebezpečenstvo súčasného terorizmu. Náboženstvo a terorizmus. Medzinárodný terorizmus. Medzinárodné teroristické organizácie slúžiace ako nástroj určitého štátu, ktorý si nemôže dovoliť otvorené použitie násilia. Perspektíva medzinárodného terorizmu.