Asijské perspektivy - Mrázek, František
Riešenie otázky prechodu moci zo Západu na Východ na medzinárodnej konferencii v Davose. Zahraničnopolitické vzťahy Číny. Spolupráca USA s Indiou ako protiváha voči Číne. Indický zahraničnopolitický pragmatizmus. Zložitá zahraničná politika ostatných štátov ázijského regiónu.