Etický kódex ako nástroj zabezpečenia dodržiavania etických princípov správania transnacionálnych korporácií - Farkašová, Nora
Transnacionálne korporácie a otázka etiky. Zavádzanie etických kódexov do praxe. Vnútropodniková, lokálna alebo regionálna pôsobnosť etických kódexov. Tradičné vnútropodnikové nástroje etického riadenia - etické vzory a vzdelávanie v oblasti podnikateľskej etiky.