Východiská spolupráce medzi SR a Ruskom - Drieniková, Kristína, 1982-
Vzájomné vzťahy Slovenskej reubliky a Ruskej federácie po 2. svetovej vojne. Obrat vo vzájomných vzťahoch začiatkom 90-tych rokov 20. storočia. Vstup SR do Európskej únie ako ďalší medzník v bilaterálnych vzťahoch. Dohoda o partnerstve a spolupráci (PCA) medzi Európskym spoločenstvom a jeho členskými štátmi na jednej strane a s Ruskom na strane druhej. Dohoda medzi vládou SR a vládou RF o hospodárskej a vedecko-technickej spolupráci podpísaná v roku 2005. Progresívny rozvoj obojstrannej spolupráce.