Vývoj a súčasný stav Európskej susedskej politiky - Hoľková, Anna
Začiatok procesu rozvoja tzv. Novej susedskej iniciatívy na jar 2002. Strategický dokument Európskej komisie: Európska susedská politika (ENP), predstavený 12.5.2004. Hodnotiace správy zamerané na otázky rozvoja politických inštitúcií, rozvoja právneho štátu a dodržiavania ľudských práv. Súčasný stav akčných plánov ENP. Hlavné dohody medzi EÚ a jej susedmi.