Obchodná spolupráca medzi Čínou a Európskou úniou a jej ďalšie perspektívy - Kašťáková, Elena, 1974-
Výrazné zlepšenie spolupráce medzi Čínou a EÚ v posledných rokoch. Spolupráca najmä v oblasti znižovania bariér vzájomného obchodovania, vo výskume, vede, technike, vzdelávaní a v otázkach životného prostredia. Spoločný dvojitý dohľad pre dovoz textilu. Zahraničnoobchodná politika Číny podriadená základnému cieľu hospodárskej politiky krajiny. Čínske obchodno-ekonomické zákonodarstvo: hybrid socialisticého zákonodarstva a trhového systému. Makroekonomické prostredie Číny. Partnerstvo EÚ a Číny v oblasti trvalých dodávok energie. Príprava novej dohody.