Ekonomika Ruska - tendencie a riziká - Oleksik, Ivan
Ekonomický boom v Rusku. Základy ekonomických úspechov v Rusku. Hlavný problém súčasného politického a hospodárskeho systému Ruska - schopnosť adekvátne reagovať na možné šoky. Zdroje potenciálnych problémov: začiatok svetovej recesie, možný pokles cien ropy, vznik deficitu platobnej bilancie, sociálna a regionálna diferenciácia, narastajúca inflácia.