Inovačná výkonnosť ako faktor konkurencieschopnosti z pohľadu SR a EÚ - Vargová, Andrea
Inovačná výkonnosť Slovenskej republiky v rámci Európskej únie. Sumárny inovačný index USA, Japonska a krajín EÚ. Zaostávanie Slovenska z hľadiska kvality vysokoškolského vzdelávania. Najslabší článok inovačnej činnosti: duševné vlastníctvo, tvorba znalostí a difúzie. Inovačná výkonnosť EÚ v porovnaní s USA a Japonskom. Obrat z inovácií (z nových produktov) v roku 2004.