Vývoj technologických inkubátorov vo vyspelých ekonomikách (USA a Spolková republika Nemecko) - Rosenberg, Miloslav
Technologické inkubátory v USA. Motívy zakladania a využívania inkubátorov. Zamerania technologických inkubátorov. Kedy sú inkubátory úspešné a životaschopné. Riadenie niekoľkých inkubátorov jedným manažérom a jeho výhody. Zakladatelia inkubátorov v USA: fyzické osoby a univerzity. Technologické inkubátory v Nemecku. Významné postavenie Nemecka vo svetovom výskume a vývoji. Porúrie - oblasť s najväčšou koncentráciou technologických inkubátorov. Stratégia rozvoja technologických inkubátorov v kompetencii jednotlivých spolkových krajín.