Potreba reálnejšieho prístupu EU k procesom relokácie, relatívnej dezindustrializácie, outsourcingu a offshoringu z hľadiska globálnej konkurencie - Šikula, Milan
Určenie zraniteľnosti EU priemyslu v objavujúcej „globálnej dielni“ (závode). Rast sprostredkovaného obchodu, globálne výrobné štruktúry a fenomén outsourcingu tovarov a služieb. Relokácia produkčných aktivít. Globalizácia.