Zmeny v rozhodovaní na pôde Rady EÚ podľa Lisabonskej zmluvy - Silná, Zuzana
Zmeny v rozhodovacích postupoch v Rade Európskej únie. Hlasovanie kvalifikovanou väčšinou. Trojitá kvalifikovaná väčšina. Zavedenie systému jedna krajina -jeden hlas. Blokujúca menšina - nesúhlas najmenej štyroch členských štátov.