Megatrendy budúcnosti - Staněk, Peter
Formovanie nových pólov rozvoja. Transformácia solidarity. Polarizácia bohatstva, divergencia kontinentálnej úrovne, štátnej úrovne a úrovne vo vnútri samotných štátov. Zvyšovanie rozsahu šedej a čiernej ekonomiky. Prehlbovanie príjmovej stratifikácie medzi kontinentmi. Efektívnosť verejného a štátneho sektora.