Vývojové trendy na finančných trhoch vo svete a v SR - Ochotnický, Pavol
Globálne trendy na finančných trhoch. Nové trendy v chápaní úloh štátu a ich vplyv na finančné trhy. Postavenie hlavných rezervných mien v medzinárodnom menovom systéme. Rast významu eura v medzinárodnom menovom systéme. Nerovnováhy na globálnych finančných trhoch. Vývoj v USA a jeho medzinárodné súvislosti. Príčiny zvyšovania deficitu bežného účtu USA. Zmena postavenia rozvíjajúcich sa krajín na svetovom finančnom trhu. Globálna nerovnováha. Architektúra svetového finančného sektora. Stabilita finančných trhov a trendy v ich regulácii. Trendy vo formovaní rovnováhy na slovenskom finančnom trhu.