Hodnotové východiská sociálneho štátu a jeho formovanie - Stanek, Vojtech
Hodnotová orientácia vo vzťahu k mikroúrovni sociálneho života (ku zdraviu, rodine, povolaniu) a vo vzťahu k makroúrovni (politickým, ekonomickým princípom a skutočnostiam). Formovanie hodnotového rámca. Uplatňovanie solidarity. Sociálna súdržnosť. Fungovanie sociálneho štátu.