Teoretické východiská a analýza prístupov k formovaniu sociálneho štátu - Dudová, Iveta
Európsky sociálny model. Rast nákladov na financovanie sociálneho štátu. Sociálne reštrikcie. Systém sociálnej ochrany. Typológia štátov blahobytu. Sociálne modely podľa Esping -Andersena. Dve protipólne sústavy aktivácie sociálnej ochrany. Sociálna solidarita. Fungovanie sociálneho štátu.