Vzdelávacia sústava - Plavčan, Peter
Lisabonská stratégia Európskej únie. Národná lisabonská stratégia Slovenskej republiky. Terciárne vzdelávanie vo vedomostnej spoločnosti. Únik mozgov a transnárodné vzdelávanie. Súčasný stav a doterajšie vývinové trendy vo vzdelávaní: primárne, sekundárne a terciálne vzdelávanie.