Nová ekonomika a trvalo udržateľný ekonomický rast – súčasnosť a budúcnosť perspektívneho vývoja. Nová ekonomika a ekonomický rast - Lisý, Ján
Zdroje ekonomického rastu. Závislosť ekonomického rastu od množstva používaných výrobných faktorov. Vplyv produktivity práce na celkovú výkonnosť novej ekonomiky. Faktory ovplyvňujúce produktivitu práce. Ľudský a fyzický kapitál. Technologické zmeny a inovácie. Pôda a prírodné zdroje. Podnikateľské a manažérske schopnosti. Spoločensko-inštitucionálne a právne prostredie. Vplyv moderných teórií ekonomického rastu na výkonnosť ekonomiky. Neoklasický model ekonomického rastu. Nové možnosti ekonomického rastu v znalostnej ekonomike.