Pozícia metrológie a merania pre podporu kvality výrobkov - Pavlíčková, Marcela
Medzi často diskutované problémy v organizáciách patrí pozícia metrológie a jej vlastnosti. Prax vyžaduje, aby potreby organizácie, požiadavky zákona a požiadavky zákazníkov neboli v rozpore. Celkovo je zodpovedný a kvalifikovaný prístup k uplatňovaniu a dodržovaniu metrologických zásad a pravidiel v organizáciách životne dôležitý, ale nie všetky spoločnosti sa tým riadia. Prezentácia modelu systému manažérstva merania a jeho zlepšenia. Jednonosť a správnosť meradiel. Metrológia z pohľadu zákazníka.