Trendy v regionálnom rozvoji životného prostredia - Mišúnová, Ema
Využitie pozitívnych trendov a eliminácia rizík globalizácie pre slovenskú spoločnosť z aspektu ochrany prírody a tvorby krajiny. Zmeny priestorovej štruktúry krajiny. Analýza trendov v minulosti. Nástroje uplatňovania ochrany prírody a krajiny. Zvyšovanie účinnosti súboru legislatívnych nástrojov. Inštitucionálne zabezpečenie ochrany prírody a krajiny. Rozšírenie špeciálnych foriem vzdelávania a výchovy, poradenstva a propagácie, za účelom zvyšovanie environmentálneho vedomia. Informačné technológie. Ohrozenia regionálneho rozvoja. Environmentálne podmienky a hľadiská rozvoja regiónov.