Zmeny v územnej (sídelnej) štruktúre slovenskej spoločnosti. Sídelný rozvoj v Európe a jeho vplyv na sídelnú štruktúru Slovenska - Tvrdoň, Jozef
Východisková situácia a analýza faktorov vplývajúcich na budúci vývoj územnej (sídelnej) štruktúry slovenskej spoločnosti. Analýza osídlenia a sídelných systémov SR. Vonkajšie podmienky územného (sídelného) rozvoja v SR. Globálne trendy a územný (sídelný) rozvoj v SR. Makrotrendy územného (sídelného) rozvoja SR reflektujúcich stredno až dlhodobé perspektívy rozvoja SR.