Trendy v regionálnej a lokálnej verejnej správe – komparatívna analýza. Nová úloha štátu a uplatňovanie manažérskych metód vo verejnej správe – analýza skúseností a predpoklady implementácie - Žárska, Elena, 1955-
Problematika budúcnosti štátu z dvoch hľadísk. Veľkosť a sila štátu Príčiny reforiem verejnej správy. Aktivizujúci štát. Poznatky z modelového uplatnenia moderných metód riadenia v miestnej štátnej správe. Uplatnenie „Nových modelov riadenia“ v podmienkach miestnej štátnej správy v Slovenskej republike. Výpočet nákladov na produkt.