Kdo nepreferuje české značky, není Čech - Hampl, Stanislav
Výskum spoločnosti STEM zameraný na to, aký je pohľad českej populácie na pojem českej značky. Z výsledkov výskumu: väčšina českého obyvateľstva preferuje české značky, kvalita českých značiek je častokrát vyššia ako kvalita zahraničných značiek, väčšina chápe českú značku tradicionalisticky, štát nevenuje ochrane českých značiek patričnú pozornosť.