Analýza vedy a výskumu - Chovan, Igor
Potreba zavádzania inovácií pre zvýšenie konkurencieschopnosti. Stav výskumného potenciálu. Proces obnovy potenciálu vedy a výskumu na Slovensku. Európske strategické fórum pre výskumné infraštruktúry. Mobilita pracovníkov výskumu a vývoja medzi jednotlivými sektormi vedy a techniky. Celkové výdavky na vedu a techniku ako vážny nedostatok rozvoja výskumnej základne na Slovensku. Rozkúskovanosť verejného výskumu.