Analýza vybraných problémov inštitucionálnych zmien podporujúcich rozvoj znalostnej ekonomiky vo vyspelých krajinách - Brzica, Daneš
Komplexná analýza situácie, profil oblasti a prehľad o aktivitách súvisiacich so znalostnou ekonomikou v EÚ vrátane SR. Pohľad na minulosť, súčasnosť a budúcnosť inštitucionálneho prostredia ekonomík Únie z hľadiska ich orientácie na rozvoj znalostnej ekonomiky. Kľúčové výzvy pre hospodársku politiku SR a aktérov zo súkromného a verejného sektora na mikro, mezo a makoúrovni. Koncepčný rámec pre rozvoj znalostnej ekonomiky z inštitucionálneho hľadiska. Podklad na vytvorenie rámca pre hodnotenie hospodársko-politických možností na zlepšenie regionálnej konkurenčnej schopnosti a inovatívnosti.