Dlhodobé účinky jednotnej menovej politiky ECB na ekonomiku Slovenska a ekonomická stabilita - Hajnovič, František
Charaketristika možnosti fiškálnej politiky a ďalších politík stabilizovať ekonomiku Slovenska po šoku v situácii, keď sa Slovensko stane súčasťou eurozóny a na ekonomiku bude dlhodobo pôsobiť jednotná menová politika ECB. Problém stabilizácie ekonomiky v prípade, že si v menovej oblasti ponecháme samostatnosť. Vychádzanie z poznatkov (akademického) výskumu, ktoré upozorňujú na možné problémy budúceho členstva v eurozóne.