USA a svet v roku 2030 - Šmihula, Daniel
Vývoj medzinárodného prostredia a základných subjektov medzinárodných vzťahov. Mocenské postavenie USA v rokoch 2007 – 2030. Postoje a vzájomné vzťahy ostatných veľkých mocností. Budúce mocenské a vojenské konfrontácie.