Regionálna dimenzia zahraničnej politiky SR. Postavenie Slovenska v regióne stredovýchodnej Európy - Marušiak, Juraj
Analyzovanie troch subregiónov široko ponímaného regiónu stredovýchodnej Európy – Visegrádske štáty, Rakúsko a Slovinsko; juhovýchodná Európa; európske štáty bývalého ZSSR s výnimkou Ruska. Vzťahy s Pobaltím budú aj napriek potenciálnemu rastu obchodnej výmeny v zahraničnej politike SR zohrávať druhoradú úlohu.