Politický a stranícky systém Slovenskej republiky – Národnostná politika - Benža, Mojmír
Strategický cieľ – občiansky integrovaná spoločnosť. Štát fungujúci na občianskom princípe. Vzťah etnickej a občianskej identity. Národnostná politika na občianskom princípe. Potreba zmien v právnom poriadku štátu. Výchova k občianstvu. Národnostná politika v rámci Európskej únie.