Financovanie občianskej bezpečnosti v Slovenskej republike po vstupe do EÚ - Filip, Stanislav
Úroveň občianskej bezpečnosti je ovplyvňovaná množstvom faktorov (štruktúra riadiacich a výkonných prvkov bezpečnostného systému štátu, stupeň rozvoja informačnej a komunikačnej podpory, výcvik a vybavenosť záchranných zložiek, úroveň prípravy obyvateľstva na civilnú ochranu a sebaochranu, úroveň financovania opatrení spojených s prevenciou, reakciou a obnovou systému na prírodné, civilizačné a krízové javy). Financovanie uvedených opatrení zo štátneho rozpočtu. Financie z EÚ na roky 2007-2013. Fond solidarity EÚ.