Právny systém SR. Tendencie vývoja právneho poriadku Slovenskej republiky - Bárány, Eduard
Hľadanie tendencií vývoja právneho systému. Vzťahy právnych noriem vo vnútri právneho poriadku. Vzťahy právnych noriem v rámci práva EÚ. Medzinárodné právo. Právny pluralizmus v EÚ. Premena právneho poriadku Slovenskej republiky. Normatívny právny akt a zákon v európskej právnej kultúre ako obvyklá vonkajšia forma relatívne všeobecných pravidiel správania, kondicionálnych a v malom počte i teleologických (účeloslovných) právnych noriem. Podielanie sa súkromných osôb pri presadzovaní práva a pri rozhodovaní sporov, ktorým štát akoby prepožičiaval verejnú moc. Unifikácia a harmonizácia práva.