Uplatnenie municipálnej politiky v krajinách Európskej únie - Harbutová, Eva
Článok je zameraný na problematiku municipálnej politiky a jej uplatnenia v jednotlivých krajinách EÚ. Municipatita - územná jednotka, ktorá z hľadiska priestorovej štruktúry štátu, resp. z hľadiska územného členenia štátu tvorí jeho najnižšiu priestorovú jednotku. V článku boli použité materiály z problematiky verejnej správy, hlavne z problematiky územnej samosprávy, kde sa autorka orientuje na miestnu municipálnu samosprávu a politiku.