<The> portfolio optimization models for insurance - Pinda, Ľudovít, 1958-
Snaha o odvodenie optimalizačného modelu pre poisťovacie spoločnosti. Predpoklad teoretickej diskusie pre vytvorenie zjednodušenej verzie modelu poisťovne. Neživotné poisťovne a špecifická štruktúra ich portfólia. Riziko poistenia, bezpečnosť rizika.