Základy účetnictví - Dvořáková, Dana
Pokračovanie z minulého čísla. Podvojnosť a súvzťažnosť, aktívny a pasívny účet. Účty nákladov a výnosov. Účtovná osnova, účtovný rozvrh, triedenie, označenie a číslovanie syntetických účtov. Analytická evidencie a súpiska analytickej evidencie. Príklad štruktúry analytického účtu k syntetickému účtu.