Je podporná politika Európskej únie účinná? (metódy hodnotenia jej účinnosti) - Buček, Milan
Veľký rozsah podporných výdavkov na regionálny rozvoj a potreba hodnotenia ich účinnosti. Oficiálne hodnotenia, ktoré používa Európska únia založené na 3 modeloch: Hermin, EcoMod a Quest. Aplikácie týchto modelov. Hodnotenia vo výskumnej a akademickej literatúre: Beta-konvergencia, Sigma konvergencia, konvergenčné kluby a Markovove reťazce.