Investičné poradenstvo - Izakovič, Ondrej
Vzťah medzi výnosom a rizikom. Každá investícia je spojená s rizikom finančného a kapitálového trhu. Vhodnosť produktu pre konkrétneho klienta a cieľ. Hodnotenie produktu podľa troch základných vlastností: bezpečnosť, výnos, likvidita. Za vyšší výnos sa platí vyšším rizikom. Odporučený investičný horizont.