Situation analysis of the external environment of a bakery company - Chládková, Helena
Úlohou situačnej analýzy vonkajšieho prostredia je zistiť, čo sa v okolí spoločnosti deje a pokúsiť sa odhadnúť, čo sa bude diať v budúcnosti a ako to môže ovplyvniť jej činnosť a existenciu. V článku sú identifikované faktory vonkajšieho prostredia pekárenskej firmy s využitím STEPE analýzy a je uskutočnená situačná analýza jej vonkajšieho prostredia. Ďalej je urobený odhad pravdepodobnosti výskytu a vplyvu príležitostí a hrozieb v súčasnosti, v blízkej a vzdialenej budúcnosti.