VAT in the frame of providing management services to the subsidiary in the selected EU member states - Nerudová, Danuše
V oblasti právnej úpravy DPH, jej interpretácii a osobitne aplikácii pravidiel medzi členskými štátmi stále existujú rozdiely. Aplikácia DPH v rámci poskytovania manažérskych služieb spoločnosti v inom členskom štáte, či už priamo alebo prostredníctvom dcérskej spoločnosti v štáte príjemcu je tiež rozdielna. Otázky aplikácie DPH pri poskytovaní manažérskych služieb boli skúmané za použitia štandardných metód vedeckej práce v piatich vybraných krajinách EÚ - v Maďarsku, Poľsku, Rumunsku, Česku a na Slovensku.