Doby poistenia - Kováčová, Lucia
Odpoveď na otázku poistencov s bydliskom na území iného členského štátu EÚ, ako majú požiadať o dôchodok z dôchodkového poistenia SR za doby poistenia získané v Slovenskej republike. Právne predpisy EÚ umožňujúce vzájomné hodnotenie dôb poistenia. E-formuláre, vyplnením ktorých sa príslušnej inštitúcii sociálneho poistenia iného členského štátu poskytnú údaje potrebné na posúdenie nároku na dôchodok. Podanie žiadosti o dôchodok.