Základné pojmy v technickej analýze - Andrejkovič, Milan
Tecnická analýza sa začala využívať v USA, keď Charles Dow predstavil svoju teóriu, dnes známu ako Dowova teória. Šesť predpokladov Dowovej teórie. Základné pojmy v technickej analýze: hranice podpory (support) a odporu (rezistencia), výmena rolí medzi supportom a rezistenciou, koncepcia trendu, trendové čiary, trendový kanál.