Riziko v poisťovni a projekt Solvency II - Serinová, Katarína
Nový zákon o poisťovníctve č. 8/2008 Z.z. charakterizuje poistenie ako prijímanie poistného rizika. Poisťovňa sa musí vyrovnať s niekoľkými druhmi rizika: investičné riziká, poistné riziká, nefinančné riziká, finančné riziko. Procesy riadenia rizík. Dôvody cieleného riadenia rizík. Európska únia a problematika dostatočnej kapitálovej primeranosti poisťovní a riadenia rizika. Odsúhlasenie reformy - Solvency I. Projekt Solvency II a jeho tri piliere. Časový rozvrh Solvency II. Očakávanie z aplikácie projektu. Výhody pre zúčastnené strany. Krátkodobé negatívne vplyvy. Aktuálny stav projektu.