Podpora kultúry z lokálnych verejných zdrojov - Novotný, Oskar
Vývoj financovania výdavkov na kultúru vcelku (a osobitne z rozpočtov samospráv) (v rokoch 1993-2006) a ich korekcia indexom inflácie. Vývoj podielu výdavkov na kultúru z verejných rozpočtov. Teritoriálna diferenciácia celkových výdavkov na kultúru z rozpočtu obcí (miest) v SR v rokoch 2004-2006. Komparatívna analýza podpory kultúry z verejných zdrojov v SR s členskými krajinami Rady Európy. K otázke vzťahu medzi modelmi a štrukturálnymi prameňmi podpory kultúry z verejných zdrojov.