Demografický vývoj v Európe a znevýhodnené skupiny populácie na trhu práce - Azudová, Ľubica
Konflikt medzi ponukou a dopytom na trhu práce, orientácia na postavenie znevýhodnených skupín populácie. "Demografická zima" v Európskej únii - vývoj európskej populácie. Chudoba v krajinách EÚ. Demografický profil slovenskej populácie, starnutie populácie. Hlavná úloha rodinnej politiky. Zamestnanosť verzus nezamestnanosť. Znevýhodnené skupiny populácie na trhu práce. Mladí ľudia. Staršia populácia a rodové nerovnosti. Slovensko je odrazom prebiehajúcich demografických zmien v Európe a nesie so sebou všetky európske problémy.