Využitie Basel II v malých a stredných podnikoch - Grančičová, Katarína, 1967-
Informácie, ktoré banky vyžadujú na vyhodnotenie a určenie rizikového ratingu podniku pre úverové účely sú kombináciou finančných (hards facts) a nefinančných ukazovateľov (soft facts) výkonnosti podniku. Zhodnotenie trhu a konkurencie.Prehľadný spôsob hodnotenia - použitie tabuliek a bodovacej metódy.Otázky, ktoré pomôžu na posúdenie atraktívnosti trhu. Hodnotenie súčasnej pozície podniku na trhu - ranking. Schopnosti podniku. Hodnotenie predajného a marketingového manažmentu. Hodnotenie osobnosti podnikateľa v malých a stredných podnikoch.