Politická ekonomie kursové politiky ve střední a východní Evropě - odvětvový přístup - Šindel, Jaromír
Hypotézy formovania záujmových skupín so zreteľom na heterogénnu politiku počas transformačného a integračného procesu štátov strednej a východnej Európy s dopadom na vyjednávanie v rámci národných ekonomík a medzivládných vyjednávaní. Analýza režimov menových kurzov v tranzitívnych ekonomikách. Analýza štruktúry ekonomík. Odvetvová štruktúra na základe komparatívnych výhod. Analýza kompenzačných redistribučných tokov.