Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii za rok 2007 - Sirůček, Pavel
O Nobelovu cenu za ekonómiu sa v roku 2007 rozdelili traja Američania za práce z oblasti kvantitatívnej ekonómie, resp. ekonometrie. Stručný pohľad na život a profesnú dráhu Leonida Hurwitza, Eric Stark Maskina a Roger Bruce Myersona.