Bezpečnosť produktov na úrovni Európskej únie - Korčoková, Marína, 1970-
Legislatívne nástroje EÚ zabezpečujúce právo na bezpečnosť produktov. Základné a sektorové smernice bezpečnosti produktov. Informačné bezpečnostné systémy členských krajín EÚ. Systém RAPEX o nebezpečných nepotravinárskych výrobkoch. Systém RAPEX-EHLASS rýchly výstražný systém - odber údajov o nehodách v domácnosti a vo voľnom čase. Systém REACH - registrácia, hodnotenie a autorizácia chemikálií. Systém RASFF - rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá.