<The> shortest path problem (multiple edges between two adjacent vertices) - Krumplík, Miroslav
Snaha nájsť - vypočítať najkratšiu cestu prepravy tovaru z jedného bodu do druhého. Prepravné spoločnosti - preprava medzi mestami (vrcholy). Náklady na prepravu.