Vplyv elasticít na modelovanie ekonomiky krajiny - Miťková, Veronika
Autori sa zaoberajú vplyvom hodnôt externých elasticít na modelovanie ekonomiky vybranej krajiny. Špeciálne sa venujú elasticitám na strane produkcie, na strane dopytu, elasticitám importu a exportu. Spomenuté sú aj iné druhy elasticít: elasticity ponuky práce a úspor, komplementárnosť energií a pod., s ktorými sa ekonóm pri tvorbe modelu môže stretnúť. Príspevok sa venuje rôznym funkčným formám používaným v modeloch všeobecnej ekonomickej rovnováhy: funkcie s konštantnou elasticitou substitúcie - CES, funkcie s konštantnou elasticitou transformácie - CET, Leontjevove funkcie a Armingtonove funkcie.