5. Cenový vývoj a menová politika - Morvay, Karol, 1973-
V roku 2006 - zrýchlenie miery inflácie v SR a jeho dôsledky. Vývoj menovej politiky bol poznačený režimom inflačného cielenia v podmienkach systému výmenných kurzov ERM II. Znehodnocovanie kurzu a jeho dôvody. Stav korunových úverov poskytnutých domácnostiam bol v tomto roku vyšší ako stav úverov poskytnutých podnikom.