Osud dediny píšu i poľnohospodári - Buchta, Stanislav
Rast produktivity v poľnohospodárstve a jeho reštrukturalizácia môžu viesť k rastúcej chudobe a nezamestnanosti na vidieku. Napriek tomu agrosektor stále predstavuje významný rozvojový faktor, ktorý nemožno podceňovať. Nevýhodné postavenie vidieka. Prognóza života na vidieku. Poľnohospodári sa nestratia. Strategický rámec agrárnej politiky.